Édesen melengető ez a zellerkrémleves, melyet a füstölt szalonna tesz pikánssá és a parmezán chips koronáz meg.

 Hozzávalók:

  • 5 dkg szalonna
  • 1 db alma
  • 5 dl alaplé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db póréhagyma
  • 2 db zellergumó
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál CIVITA kukoricaliszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 10 dkg parmezán

 Elkészítés:

  • Egy lábasban olvaszd ki a szalonna zsírját, majd tedd félre.
  • Ezt követően melegítsd fel az alaplevet, és add hozzá a karikára vágott póréhagymát, az apróra reszelt fokhagymát, a kockára vágott almát és a zellergumót.
  • Főzd, amíg megpuhulnak a hozzávalók, és ízesítsd sóval, borssal.
  • A sűrítéshez keverd simára a kukoricalisztet egy kevés vízzel, és óvatosan öntsd a leveshez.
  • Forrald fel, majd botmixerrel pürésítsd.
  • A parmezán chipshez reszeld le a sajtot, és egy sütőpapírral bélelt tepsin formázz belőle korongokat.
  • 200 fokra előmelegített sütőben süsd őket aranysárgára.
  • Tálald a levest a pirított szalonna kockákkal és a parmezán chipszel.