CUKKINIS PENNE CARBONARA

CUKKINIS PENNE CARBONARA

A mindenki által ismert és kedvelt Carbonara ragut cukkínivel gazdagítottuk, mely nemcsak gazdag rostforrás, hanem a zöld színével üdébbé varázsolja az ételt.

 Hozzávalók:

  • 4 szelet bacon
  • 1 nagy cukkíni
  • 3 db tojás
  • 2 dl főzőtejszín
  • 6 dkg parmezán
  • 12 dkg CIVITA Penne
  • só, bors, friss kakukkfű

 Elkészítés:

  • A bacont szeletelt fel vékony csíkokra, és olvaszd ki a zsírját.
  • A cukkíniből egy zöldséghámozó segítségével vágj hajszálvékony hosszú szeleteket, és tedd rá a baconra.
  • Forgasd át, hogy a cukkíni is egy kicsit összeessen a hő hatására.
  • Keverd simára a tojásokat a főzőtejszínnel, majd add hozzá a raguhoz.
  • Keverd addig lassú tűzön, amíg a tojásos tejszín lágyan bevonja a cukkíni szeleteket, és a tojások is megfőnek.
  • Ízesítsd sóval és borssal.
  • Főzd meg a tésztát, és keverd hozzá a Carbonara raguhoz.
  • A parmezánból szintén egy zöldséghámozó segítségével készíts vékony forgácsokat, és szórd meg a gőzölgő ételt.
  • A legjobb íz élmény eléréséhez aprítsd fel a friss kakukkfű ágacskákról leszedett apró levélkéket, és ezzel tálald a kész tésztát.

Share:

More Posts

Send Us A Message