ZELLERKRÉMLEVES
Édesen melengető ez a zellerkrémleves, melyet a füstölt szalonna tesz pikánssá és a parmezán chips koronáz meg.
Hozzávalók:
- 5 dkg szalonna
- 1 db alma
- 5 dl alaplé
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db póréhagyma
- 2 db zellergumó
- só és bors ízlés szerint
- 1 evőkanál CIVITA kukoricaliszt
- 2 dl főzőtejszín
- 10 dkg parmezán
Elkészítés:
- Egy lábasban olvaszd ki a szalonna zsírját, majd tedd félre.
- Ezt követően melegítsd fel az alaplevet, és add hozzá a karikára vágott póréhagymát, az apróra reszelt fokhagymát, a kockára vágott almát és a zellergumót.
- Főzd, amíg megpuhulnak a hozzávalók, és ízesítsd sóval, borssal.
- A sűrítéshez keverd simára a kukoricalisztet egy kevés vízzel, és óvatosan öntsd a leveshez.
- Forrald fel, majd botmixerrel pürésítsd.
- A parmezán chipshez reszeld le a sajtot, és egy sütőpapírral bélelt tepsin formázz belőle korongokat.
- 200 fokra előmelegített sütőben süsd őket aranysárgára.
- Tálald a levest a pirított szalonna kockákkal és a parmezán chipszel.