A mindenki által ismert és kedvelt Carbonara ragut cukkínivel gazdagítottuk, mely nemcsak gazdag rostforrás, hanem a zöld színével üdébbé varázsolja az ételt.
Hozzávalók:
- 4 szelet bacon
- 1 nagy cukkíni
- 3 db tojás
- 2 dl főzőtejszín
- 6 dkg parmezán
- 12 dkg CIVITA Penne
- só, bors, friss kakukkfű
Elkészítés:
- A bacont szeletelt fel vékony csíkokra, és olvaszd ki a zsírját.
- A cukkíniből egy zöldséghámozó segítségével vágj hajszálvékony hosszú szeleteket, és tedd rá a baconra.
- Forgasd át, hogy a cukkíni is egy kicsit összeessen a hő hatására.
- Keverd simára a tojásokat a főzőtejszínnel, majd add hozzá a raguhoz.
- Keverd addig lassú tűzön, amíg a tojásos tejszín lágyan bevonja a cukkíni szeleteket, és a tojások is megfőnek.
- Ízesítsd sóval és borssal.
- Főzd meg a tésztát, és keverd hozzá a Carbonara raguhoz.
- A parmezánból szintén egy zöldséghámozó segítségével készíts vékony forgácsokat, és szórd meg a gőzölgő ételt.
- A legjobb íz élmény eléréséhez aprítsd fel a friss kakukkfű ágacskákról leszedett apró levélkéket, és ezzel tálald a kész tésztát.