Miért a Civita?

Aki valaha kóstolta, tudja, milyen különlegesek a termékeink.
Aki pedig még sosem kóstolt bele, reméljük, most kedvet kap. Már mutatjuk is az okokat/érveket!!

Környezettudatos működés
Környezettudatos működés

Környezettudatos működés Mai világunkban a környezettudatos, felelős vállalatvezetés szinte létkérdés, hiszen Földünk és így a mi életünk múlik rajta. Minden kis apró szándékot, amivel csökkenteni tudjuk a környezeti terhelést, Földünk meghálál. Fontos ez a mindennapokban nemcsak az egyén, hanem a vállalatok szintjén is. A CIVITA tehát törekszik arra, hogy gyártási tevékenysége során a lehető legkisebb legyen az ökológiai lábnyoma.

Díjak és elismerések
Díjak és elismerések

Díjak és elismerések A magas rosttartalmú kukoricatészta elnyerte a Great Taste Award egy csillagos elismerését. A gasztronómiai Oscarnak számító megmérettetésen a bírák az egyszerűen ízletes jelzővel illették tésztánkat. 2018-tól pedig a Nők Lapja Egészség ajánlásával is büszkélkedhet.

Mert 3x magasabb a rost-tartalma
Mert 3x magasabb a rost-tartalma

Mert 3x magasabb a rost-tartalma A Civita tészták magas rosttartalma az egyedi gyártásból készült lisztnek köszönhető, nem hozzáadott anyagból ered. Így a hagyományos tésztákhoz képest a mi tésztáink 3x több rostot tartalmaznak.  Ez több okból is nagyszerű: egyrészt, mert jótékonyan befolyásolja a bélműködést, így segít megelőzni a bélrendszer megbetegedéseinek kialakulását, és a szorulást is megakadályozza. Másrészt jótékony táptalaj a bélrendszer baktériumainak, így egyfajta probiotikumként is szolgálnak.

Mert gluténmentesen élvezhetjük kedvenc ízeinket
Mert gluténmentesen élvezhetjük kedvenc ízeinket

Mert gluténmentesen élvezhetjük kedvenc ízeinke Nem utolsó elvárás egy étellel szemben, hogy ízletes legyen. Sokan állítják, hogy ez a mentességek, az egészséges életmód oltárán feláldozható kritérium, de nem a mi számunkra. Több éves fejlesztés és tökéletesítés után úgy alkottuk meg termékeinket, hogy a tésztaélmény fikarcnyit se csorbuljon: minden falat Civita valódi élvezet legyen.

Mert GMO-mentes
Mert GMO-mentes

Mert GMO-mentes Nem csak a termékeink, az alapanyagokat biztosító termelésünk is GMO-mentes minősítéssel rendelkezik. A hazai termőföldtől egészen az asztalig kísérjük a kukoricát, minden lépésben gondoskodva a legkiválóbb, magas rost-tartalmú, ellenőrzött minőségről.

Mert adalék-, tojás- és vegyszermentes
Mert adalék-, tojás- és vegyszermentes

Mert adalék-, tojás- és vegyszermentes Minden allergént és minden adalékot nélkülözve hozzuk létre a termékeket, és arra is figyelünk, hogy kizárólag vegyszermentes kukoricát használjunk fel ehhez. Nincs tojás, sem glutén vagy laktóz, nincsenek ízfokozók. Csakis a tápláló, rostban gazdag kukorica.

previous arrow
next arrow

Tudástár

Tények, adatok, információk és érdekességek.

AMIRŐL AZT HITTÜK, HOGY TUDJUK A KUKORICÁRÓL…

Tudjuk-e honnan származik a kukorica, vagy azt, miért érdemes fogyasztani? Tudtuk, hogy a polenta, a málé és a puliszka mind ugyanannak az ételnek a különböző országokban használt nevei? Vagy azt, hogy a kukoricából készült ételeket a lisztérzékenyek is fogyaszthatják?  Érdekességek a kukoricáról… A kukorica is Amerika felfedezésének köszönhetően jutott el nemcsak hozzánk, hanem egész Európába. Így tehát köszönet érte a spanyoloknak és Colombus Kristófnak. Hozzánk török közvetítéssel került, innen származik a  török búza népi elnevezés is. Annak ellenére, hogy nálunk még elsősorban takarmányozási célra használják, származási helyén még mindig az emberek fő táplálékának számít. Az indiánok szent növényként tisztelik, és úgy tartják, hogy Kukorica Anya a történelem előtti időkben az égből szállt alá, és hozta el az embereknek ezt a tápláló növényt. A táplálkozástudomány fejlődésével egyre több betegség eredetére derül fény, mely betegségeket nyilván az egyre modernebb és rohanó életmód, illetve az egészségtelen táplálkozás is aktivál. Pl. a coeliakia hátterében…

Continue Reading