Tudjuk-e honnan származik a kukorica, vagy azt, miért érdemes fogyasztani? Tudtuk, hogy a polenta, a málé és a puliszka mind ugyanannak az ételnek a különböző országokban használt nevei? Vagy azt, hogy a kukoricából készült ételeket a lisztérzékenyek is fogyaszthatják? Érdekességek a kukoricáról… A kukorica is Amerika felfedezésének köszönhetően jutott el nemcsak hozzánk, hanem egész Európába. Így tehát köszönet érte a spanyoloknak és Colombus Kristófnak. Hozzánk török közvetítéssel került, innen származik a török búza népi elnevezés is. Annak ellenére, hogy nálunk még elsősorban takarmányozási célra használják, származási helyén még mindig az emberek fő táplálékának számít. Az indiánok szent növényként tisztelik, és úgy tartják, hogy Kukorica Anya a történelem előtti időkben az égből szállt alá, és hozta el az embereknek ezt a tápláló növényt. A táplálkozástudomány fejlődésével egyre több betegség eredetére derül fény, mely betegségeket nyilván az egyre modernebb és rohanó életmód, illetve az egészségtelen táplálkozás is aktivál. Pl. a coeliakia hátterében…
Continue Reading