SZICILIAI FUSILLI
Imádjuk az olaszok egyszerű, gyors és mégis elképesztően ízes és izgalmas tésztaételeit, amilyen a híres szicíliai fusilli tészta recept.
Hozzávalók:
- 15 dkg Civita Fusilli tészta
- 1 dkg datolyaparadicsom
- 2 db lilahagyma
- 1 db lime héja és leve
- 250g paradicsolmé
- 1 dl Civita Kukoricaolaj
- 10 dkg kapribogyó
- 2 db egész narancs héja
- 50 dkg friss aquadella (másnéven apróhal vagy teknőshal)
- só, bors
Elkészítés:
- Vágd apróra a lilahagymát és pirítsd le kevés kukoricaolajon.
- Öntsd hozzá a paradicsomlevet.
- Vágd fel negyedekre a paradicsomot és add a lilahagymához.
- Add hozzá a kapribogyót.
- Hámozd meg a narancsot és a narancs héját vág apróra és add a raguhoz.
- Sózd és borsozd meg kedved szerint, majd reszeld rá a lime héját és facsard rá a lime levét.
- A csomagoláson látható utasítások szerint főzd meg a fusillit.
- Pirítsd le egy kevés kukoricaolajon a friss aquadellát.
- Tálalásnál add a tésztához a halat, majd önts rá a raguból bőven.