TÚRÓS POLENTA TORTA EPERVELŐVEL
Nagy fejtörést okozhat, milyen alternatív tortát készítsünk szülinapra, ha az ünnepelt esetleg gluténérzékeny. Alábbi túrótorta receptünket azonban szívből ajánljuk a túró és gyümölcs szerelmeseinek.
Hozzávalók:(18 cm es tortához)
Polentához
- 0,2 l Kukoricadara (polenta)
- 1 l Narancslé 100 %
- 3 ek Cukor
Túrókrémhez
- 500 g Túró
- 3 ek Cukor
- 2 csomag Vaníliás cukor
- 1 dv Citrom reszelt héja és egy félnek a leve
- Mazsola, ízlés szerint
Epervelő
- 30 dkg Eper (vagy eper dzsem)
- 1 csomag Dzsemfix
- Citromlé
Elkészítés:
- A narancslevet cukorral felforraljuk, lassan fokozatosan belekeverjük a kukoricadarát.
- Lassú tűzön, kb. 5 perc alatt készre főzzük.
- Ha elkészült, egy szilikon lapát segítségével egy, már előre sütőpapírral kibélelt (csak az alja) csatos tortaformába öntjük, elsimítjuk és hagyjuk kihűlni.
- Ameddig a polenta talapzatunk hűl, elkészítjük a túró krémet. Kikeverjük a túrót a cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal és egy fél citrom levével.
- Ha elkészült, a krémet a formában lévő narancsos polentára kenjük, és egyenletesen elsimítjuk.
- Végezetül a kész eper dzsemet a tetejére öntjük és visszatesszük a hűtőbe dermedni.